Taula de continguts:

Anonim

Els corredors professionals de la pista guanyen els seus ingressos amb diverses fonts, incloent ofertes de patrocini, diners d'aparició dels organitzadors de curses, diners de premis de curses i pagaments d'incentius per trencar registres. Els corredors professionals també rebran una compensació indirecta en forma de kit i sabates dels fabricants, o despeses de viatge i allotjament dels organitzadors de curses.

Victory aporta una gran recompensa als millors corredors de carreres professionals.

Guanys mitjans

L'Oficina d'Estadístiques Laborals proporciona escales de salaris per a esportistes professionals, però no específicament per a corredors de carreres. Segons la Mesa, el salari mitjà per a un atleta professional el 2008 va ser de 79.460 dòlars. El lloc web Simply Hired cita el salari mitjà d'un corredor de pista professional de 71.000 dòlars. És probable que els corredors professionals treballin amb agents que negocien una indemnització en nom seu i tinguin un percentatge dels ingressos del corredor com a quota.

Patrocini

El patrocini és una font important d’ingressos per als corredors de carreres professionals. A l’extrem inferior de l’escala, els corredors poden rebre un kit o sabates d’un patrocinador. Si són prometedors, poden rebre premis en metàl·lic, que creixen progressivament amb èxit. El lloc web Inside Higher Ed va informar que un corredor de pista femení que es va classificar per als Jocs Olímpics només va aconseguir assegurar 10.000 dòlars en patrocini en comparació amb els millors corredors que van poder comandar entre 150.000 i 200.000 dòlars.

Rendiment

Els corredors de pista poden guanyar ingressos addicionals aconseguint la victòria en un concurs o trencant rècords. Inside Higher Ed va informar que el premi per guanyar el salt de longitud femení al Campionat del Món de 2005 de l'IAAF era de $ 60.000. La Diamond League és una sèrie de reunions de pista que tenen lloc durant la temporada d'estiu. L'agència de notícies Reuters va informar que la declaració dels premis per als promotors de la sèrie 2010 va ser de 6,6 milions de dòlars i més les quotes de promoció

Carretera

Els corredors que competeixen en esdeveniments de llarga distància, com ara els 5.000 metres o els 10.000 metres, tenen una opció de competir a la pista o a la carretera. Les curses de carretera, especialment les maratons de grans ciutats, també ofereixen oportunitats de guanys importants. La marató de la ciutat de Nova York, per exemple, publica una llista completa dels premis per acabar les posicions. Els guanyadors de la carrera masculina i femenina durant el 2011 rebran 130.000 dòlars i el segon classificat guanyarà 65.000 dòlars cadascun i un premi total de 800.000 $.

Aparició

No hi ha dades oficials disponibles per als diners que els promotors paguen per atraure els millors corredors a les seves carreres. El gruix d’aquesta font d’ingressos no oficials es destina a corredors de gran rendiment, com ara medallistes olímpics o del Campionat del món o titulars de rècords mundials.